Miten valita moottoripyöräkypärän oikea koko?

Joskus voi olla vaikeaa löytää moottoripyöräkypärän oikeaa kokoa. Miten mittaan pääni? Mitä kannattaa ottaa huomioon uutta kypärää ostaessa?

On tärkeää valita oikean kokoinen moottoripyöräkypärä, jotta se suojaa sinua mahdollisimman hyvin kaikissa tilanteissa.

Kypärä ei saa olla löysä tai liukua mihinkään suuntaan, eikä se saa koskaan painaa niin kovaa, että siihen sattuu, silloin se on väärän kokoinen sinulle.

Kun saat uuden kypäräsi kotiin, sen pitäisi istua hieman liian tiukasti, koska kaikki kypärät muotoutuvat päähäsi jonkin ajan kuluttua, mutta sen ei pitäisi puristaa niin paljon, että se sattuu. Kypärän pitäisi istua hyvin tukevasti päähän, mutta ei niin, että siihen sattuu.
Suosittelemme käyttämään uutta kypärääsi noin puoli tuntia kotona, ja jos se istuu tiukasti eikä satu mihinkään, onneksi olkoon, se on oikean kokoinen!

Eri merkkien kypärät voivat poiketa hieman toisistaan kooltaan. Tarkista siis aina valmistajakohtainen koko jokaiselta tuotesivulta.
Jopa saman tuotemerkin kokokypärät ja avokypärät voivat joskus poiketa toisistaan kooltaan.

Pään ympärysmitan mittaaminen

Kypärän koot perustuvat pään ympärysmittaan. Käytä mittanauhaa ja aseta se vaakasuoraan pään ympärille kulmakarvojen yläpuolella olevaan leveimpään kohtaan. Vertaa tätä mittaa ostamasi moottoripyöräkypärän kokotaulukkoon, mitoitus löytyy tuotesivulta.

Voit myös katsoa tämän Biltwellin opetusvideon!
Biltwell-kypärät löytyvät täältä

Jätä kommentti

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisemista