Förstå ditt MC däck. Vad betyder klassningen?

Oikeiden moottoripyörän renkaiden valinta

Useimmat moottoripyöräilijät tietävät, että oikea moottoripyörän rengas on erittäin tärkeä, mutta kuinka tärkeä se on ja mitä 180/55ZR17 73W todella tarkoittaa? Pitäisikö sinun ostaa halvat vai kalliit renkaat ja mitä ilmanpainetta sinun pitäisi käyttää?

Tässä on pieni opas, joka auttaa sinua ymmärtämään, mitä eri rengasmerkinnät tarkoittavat ja mikä rengas sinun pitäisi ostaa moottoripyörääsi.

Sivuseinämä
Tämä on renkaan alue, joka ulottuu vanteen reunasta kulutuspintaan ja antaa renkaalle sivuttaisvakavuuden. Tältä alueelta löydät myös kaikki valmistajan antamat tiedot renkaasta, mutta mitä sellainen numero kuin 180/55ZR17 73W oikeastaan tarkoittaa?

1. Renkaan leveys180/55ZR17 73W
Tämä numero ilmoittaa renkaan nimellisleveyden millimetreinä mitattuna sivuseinästä sivuseinään. Tässä tapauksessa 180 mm.
Huomaa, että renkaan todellinen fyysinen leveys vanteella voi poiketa nimellisleveydestä riippuen vanteesta, johon rengas on asennettu.

2. Aspect Ratio: 180/55ZR17 73W
Tämä luku ilmaisee renkaan korkeuden prosentteina renkaan leveydestä. Tässä tapauksessa renkaan korkeus on 55 % 180 mm:n leveydestä, mikä vastaa 99 mm:n korkeutta.

3. Pyörän halkaisija: 180/55ZR17 73W
Urheilupyörän renkaissa nämä kirjaimet ovat yleensä "ZR". Z tarkoittaa renkaan nopeusluokitusta, joka tässä tapauksessa tarkoittaa, että se on tarkoitettu 240km/h+ nopeudelle. R tarkoittaa, että rengas on radiaalirengas. "17" tarkoittaa, että rengas sopii 17 tuuman vanteelle.

4. Kuormitusindeksi ja nopeusluokitus: 180/55ZR1773W
Merkintä "73W" ilmaisee renkaan paino- ja nopeusindeksin, ja ne on aina otettava huomioon yhdessä uutta rengasta ostettaessa. Tässä tapauksessa "73" tarkoittaa, että rengas on mitoitettu 365 kg:n enimmäispainolle suurimmalla täyttöpaineella. "W" tarkoittaa renkaan enimmäisnopeutta, kun rengas on oikein täytetty ja sitä käytetään kuormitettuna, tässä tapauksessa 270 km/h.
Osta aina rengas, joka kestää moottoripyöräsi maksiminopeuden. Rengas, jonka nopeusluokitus on suositeltua alhaisempi, voi olla erittäin vaarallinen ajettava, koska rengas kuluu väärin.
Alempana tässä tekstissä on kuormitusindeksi ja nopeusluokitukset!

5. Muista aina tämä moottoripyörän renkaista:
- Älä koskaan tingi laadusta ja hinnasta moottoripyörän renkaiden osalta. Renkaat pitävät sinut ja pyöräsi tiellä. Osta laadukas rengas, joka sopii käyttötarkoituksiisi.

- Noudata valmistajan suosituksia koon, luokituksen ja ilmanpaineen suhteen. Nämä löytyvät yleensä omistajan käsikirjasta tai huoltokirjasta.

- Vaihda renkaat ajoissa. Moottoripyörän renkaiden suositeltu kulutuspinnan vähimmäissyvyys on 1 mm, joten jos tämä alkaa olla lähellä, suunnittele renkaiden vaihtoa ensi kaudeksi.

- Tarkista renkaat jatkuvasti kuivien halkeamien ja muiden vaurioiden varalta. Kuivina halkeamina ikää osoittava rengas on vaihdettava välittömästi.

- Kylmällä renkaalla on erittäin huono pito, lämmitä se aina ennen tiukimpiinkin mutkiin menoa.

Pidä hauskaa ja aja turvallisesti!

Uudet moottoripyörän renkaat ostetaan täältä! (ilmainen toimitus yli 200 €)

 

Jätä kommentti

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisemista